Webinar “Voeding tijdens wedstrijd- en trainingsdagen” geslaagd

Op maandagavond 5 september organiseerden we in samenwerking met Leontine van Meggelen een webinar over “voeding tijdens wedstrijd- en trainingsdagen”. 

Het bleek een zeer interactieve workshop, waarbij de ruim veertig deelnemers in acht groepen over de zogenoemde ‘break out rooms’ werden verdeeld om elk een casus uit te werken. De casussen waren door Leontine opgezet op basis van input van de deelnemers zelf, waardoor er concreet aan de eigen vraagstukken kon worden gewerkt.

Het eerste uur ging Leontine razendsnel door een stuk theorie heen. In een notendop vertelde ze over koolhydraten, eiwitten en vocht. Wat heb je vooraf aan je training nodig, hoe kun je het beste herstellen. Er kwamen voorbeelden van maaltijden voorbij voor vooraf en na afloop van een training of wedstrijd, koolhydraatrijke tussendoortjes en eiwitrijke snacks na afloop. Maar ook vertelde ze over koolhydraatrijke en vetrijke diëten, methoden om het vetmethobolisme te bevorderen en wat voor impact dat heeft op de trainingskwaliteit. Over rebound hypoglycemie en hoe je daarmee kunt omgaan.

De theorie ging snel voorbij, want Leontine wilde naar deel 2 van de workshop: het uitwerken van de casussen. Immers, zelf aan de slag met praktijkvraagstukken doet het hem pas echt. De casussen varieerden van “Training om 17.00 uur”, waarbij een eet- en drinkadvies in een factsheet moest worden uitgewerkt, tot “Herstel en Supermarkt, waarbij verschillende herstelproducten moesten worden opgezocht en beoordeeld, tot een “Weissensee-voedingsadvies” tot “Trainingsweekend”, waarbij een heel voedingsplan moest worden uitgewerkt voor het betreffende trainingsweekend genoemd in de casus.

Na twintig minuten in groepen uitwerken in de breakout-rooms, werden de casussen gezamenlijk besproken. Ook dit deel bleef zeer interactief waarbij Leontine aanvulde, doorvroeg en nog verder adviseerde.

Een lange, zeer intensieve, maar geslaagde workshop. 

De filmopname, de verschillende casussen en een pdf van de presentatie vind je in de Kennisbank.

Delen

Meer

Bochten ontleden op Sportpark Sloten

Op zaterdag 4 mei organiseerden we in samenwerking de KNWU de praktijkbijscholing “Vallen en bochten op de fiets”. Vroeg in de morgen verzamelden de deelnemers

Alles over skeeleren

Op 23 april waren te gast in de mooie winkel van Arjan Momberg in het prachtige Vorden. Arjan heeft de 11 deelnemers aan de bijscholing

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.