Activiteiten

Bijscholingen
Onze bijscholingen zijn laagdrempelige workshops waarbij de nadruk ligt op praktijkscholing, toepassen van werkvormen, spellen, oefeningen en methodiek. De workshops zijn interessant voor trainers vanaf niveau 1.

Webinars
In de COVID-tijd zijn we gestart met het organiseren van online bijscholingen. De onderwerpen variëren van voeding tot meetschaats, alles wat in theorie – en dus online – goed te volgen is. Deze online bijscholingen worden zeer gewaardeerd en daar blijven we dan ook zeker mee doorgaan. De filmopnamen van deze webinars staan in de kennisbank van onze Ledenpagina.

Masterclasses
Met de masterclasses wordt een verdieping aangeboden op onderwerpen uit de KNSB-opleidingen niveau 3 en 4. 

Schaatstrainerscongres

Jaarlijks organiseert de NSTV in samenwerking met de KNSB het ‘Schaatstrainerscongres’ in juni. Tijdens dit congres worden nieuwe, wetenschappelijke of belangrijke ontwikkelingen gepresenteerd.

Dit congres wordt ook aangeboden aan trainers van aanverwante sporten (wielrennen, triatlon, hardlopen). Het congres is toegankelijkheid voor trainers van alle niveaus en behandelt sportoverstijgende en sportspecifieke onderwerpen.

Licentiepunten
Het aantal licentiepunten dat je krijgt voor deelname aan een bijscholing hangt af van de betreffende bijeenkomst. Hierover communiceren we in de aankondiging. Een overzicht van de door jou gevolgde NSTV-bijeenkomsten vind je in de Ledenpagina.