Masterclass Diane Valkenburg: Waarom wil je testen!

Masterclass Diane Valkenburg: Waarom wil je testen en wat doe je met het resultaat?

In november kon de masterclass die we met Diane hadden gepland niet live doorgaan en daarom zochten we naar een datum om de masterclass ‘online’ te organiseren. Dit lukte en wel op 20 januari. Met 24 deelnemers was de max van deze masterclass ruimschoots bereikt.

Voordat Diane inging op een diversiteit van mogelijke testen die je kunt doen, wees ze op het belangrijkste deel van een test. Zo is haar devies:
“Stel jezelf eerst altijd de volgende vier vragen:

  1. Waarom wil je testen?
  2. Wat wil je testen?
  3. Hoe ga je testen?
  4. Wat doe je met het resultaat?”.

Zeker de laatste vraag is een belangrijke om te beantwoorden voordat je met een test aan de slag gaat.

Diane gaf inzicht in de testen die zij zelf veelal uitvoert, waarom ze die doet en hoe en wat ze daarna met het resultaat kan. Zo kwamen de VO2max-test, Wingate-test en ook de lactaattest uitgebreid voorbij.

Niet alle testen zijn eenvoudig uit te voeren voor een clubtrainer, vanwege de financiële middelen bijvoorbeeld of het gebrek aan materiaal. Daarom gaf Diane inzicht in diverse alternatieve testmogelijkheden die je vrij eenvoudig kunt uitvoeren. Ook vanuit de deelnemers zelf kwamen ideeën naar voren om bepaalde testen te doen.

Zo kwamen de EMI scorelijst aan bod (heeft jouw sporter een extensieve training ook daadwerkelijk als extensief ervaren?), een tijdrit om de anaerobe drempel te bepalen en uit de groep kwam een mooi voorbeeld voor een trappentest voor het meten van je vermogen.

Een zeer interactieve avond, met veel vragen, uitleg en voor tips en adviezen om gericht te testen bij je sporters!

De presentatie die Diane tijdens de masterclass gebruikte, staat in de kennisbank van de ledensite. En daar vind je ook de opname van de masterclass, zodat je hem compleet kunt terugkijken.

Delen

Meer

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.