Inspiratie en creativiteit in bijscholing Leeuwarden

Zaterdagochtend 25 mei ging de wekker in het midden van het land om 5 uur af en een uur later was de auto op weg naar Amsterdam om aldaar Remco Siderius op te pikken met een aantal karretjes, buizen, polymere kussens, springkussen en tassen vol andere leuke attributen, allemaal nodig voor zijn workshop ‘Inspiratie voor je zomertraining’ in Leeuwarden.

Een vijftiental trainers uit Friesland, Groningen en een enkele uit Zuid Holland gingen drie uur experimenteren met extreme disbalans, paper pick up challenge, uitsluitend positieve resp. ongevraagde feedback, impliciete versus expliciete aanwijzingen, maar vooral het spelen in kleine groepen, ontdekken hoe uitdagend de oefeningen zijn, uitvinden hoe je steeds verder komt in extreme disbalans. De innerlijke leeftijd ging als het ware omlaag in het hoofd van iedereen, ineens waren we kinderen, jongens en meisjes die het plezier van oefenen en leren  dankzij deze bijscholing terugvonden.

“Wees creatief”, zei Remco nog, “dit zijn maar voorbeelden”. Na afloop waren de reacties positief. Inspiratie genoeg opgedaan. Na Utrecht en Leeuwarden zal deze workshop terugkomen in een ander deel van het land volgend jaar: hou het in de gaten, het is echt heel speels en leuk.

Delen

Meer

Bochten ontleden op Sportpark Sloten

Op zaterdag 4 mei organiseerden we in samenwerking de KNWU de praktijkbijscholing “Vallen en bochten op de fiets”. Vroeg in de morgen verzamelden de deelnemers

Alles over skeeleren

Op 23 april waren te gast in de mooie winkel van Arjan Momberg in het prachtige Vorden. Arjan heeft de 11 deelnemers aan de bijscholing

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.