Bochten ontleden op Sportpark Sloten

Op zaterdag 4 mei organiseerden we in samenwerking de KNWU de praktijkbijscholing “Vallen en bochten op de fiets”.

Vroeg in de morgen verzamelden de deelnemers op het sportpark in Sloten, waar docent van de KNWU en NTFU Michel Schoenmaker klaar stond om de cursus af te trappen. 

Door de voorspellingen van het weer, met in de middag regen, werden de workshops omgedraaid en dus moesten de deelnemers in eerste instantie aan de gang met bochten. Via een matrix konden de deelnemers de bochten ontleden en technisch verbeteren. 

Er werd in tweetallen gewerkt, waarbij de ene cursist de kleine rondjes reed over de parkeerplaats en de tweede cursist de aanwijzingen gaf en tevens de bochten vanuit verschillende posities filmde. Hierdoor kreeg de wielrenner een goed beeld over wat er goed en minder goed ging. 

In drie fases van makkelijk naar moeilijk werd de bocht ongeveer 40x genomen en verbeterd. Niet alleen konden de deelnemers aan het einde sneller de bocht door maar voelden ze zich ook zekerder op de fiets. 

Na de lunch konden de deelnemers in de DOJO aan de gang met vallen. Natuurlijk leer je niet zwemmen zonder te drijven, dus begonnen de deelnemers met wiebelen en omvallen. Om aan het einde van de middag op de fiets te zitten en op een mat te vallen. 

Ook hier werden verschillende manieren van lesgeven aangereikt en werd er gedifferentieerd binnen de verschillende niveaus. 

Kortom, een goede geslaagde dag! De deelnemers waren in ieder geval erg tevreden.

Delen

Meer

Alles over skeeleren

Op 23 april waren te gast in de mooie winkel van Arjan Momberg in het prachtige Vorden. Arjan heeft de 11 deelnemers aan de bijscholing

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.