Bijscholing “Persoonlijke voorkeuren” 31 oktober

Op dinsdag 31 oktober organiseren we in Leeuwarden de workshop “Benadering vanuit persoonlijke voorkeuren.” Op het gebied van bewegen, leren en emotie hebben we allemaal onze voorkeuren hoe hierin te handelen, dat gaat vanzelf. Kijken we naar de schaatssport en dan met name naar de manier van bewegen tijdens het schaatsen, dan zien we daarin diversiteit (wat vaak een rijder weer kenmerkt).

Maar wat zien we nu eigenlijk werkelijk? Wellicht verwarren we hierbij nog wel eens het verschil tussen techniek en stijl.

Welke (schaatstechnische) feedback geven wij aan onze rijders en is die voor iedereen hetzelfde? Anders gezegd; willen wij iedereen op dezelfde manier laten schaatsen, laten bewegen?  In deze bijscholing zal Renske Winters op basis van de Action Types Benadering je laten kennismaken met de motorische voorkeuren die er te onderscheiden zijn en deze vertalen naar het schaatsen aan de hand van beelden en door samen wat kleine testjes te doen.

De doelstelling hierbij is om inzicht te geven dat deze typologieën bestaan, dat ze te herkennen zijn (nog beter: te testen zijn) en dat we deze motorische voorkeuren juist kunnen benutten om een beter resultaat te kunnen bereiken op verschillende vlakken, waaronder ook blessurepreventie en sportplezier. Hier en daar zal er een klein uitstapje gemaakt worden naar de link tussen motoriek, cognitie en emotie. Wat je hier leert, zal echter niet beperkt blijven tot schaatsen alleen. De principes die worden besproken zijn eveneens van toepassing op andere sportdisciplines, zoals hardlopen, wielrennen, krachttraining.

Renske Winters
Renske heeft tot voor kort aan wedstrijdsport gedaan bij het langebaanschaatsen en heeft bij de Masters diverse NK’s en WK’s gewonnen. Ze heeft een eigen trainings- en coachingsbedrijf in de sport en gezondheid en is voor het tweede seizoen trainer-coach van de baanselectie in Deventer.  Inmiddels heeft Renske de leergang praktisch werken met Action Types afgerond en is ze nu bezig om zich verder als Action Types coach te ontwikkelen.

Datum en tijdstip
Dinsdag 31 oktober 2023
19.45-22.30 uur
Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur

Locatie
Elfstedenhal
Fryslânplein 1, Leeuwarden 

Voor wie
Trainers vanaf niveau ST1

Kosten
Leden: gratis 
Niet-leden: 20 euro (aanmelden via mail)

Licentiepunten
Na het volgen van deze bijscholing ontvang je 3 punten voor je technisch-kader licentie.

Aanmelden
Aanmelden doe je via de Ledenpagina.

Delen

Meer

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.