Webinar “Voeding tijdens wedstrijd- en trainingsdagen”

Op maandagavond 5 september organiseren we weer een webinar over voeding. Leontine van Meggelen verzorgt deze online workshop voor ons. Thema van deze interactieve workshop is “Voeding tijdens wedstrijd- en trainingsdagen”.

Dat je tijdens een trainingsweekend meer moet eten dan normaal is logisch, maar hoe zorg je ervoor dat jouw pupillen die grote hoeveelheden binnenkrijgen en vooral de juiste voeding? Maar ook een normale dag waarin je uit school of werk direct door naar de training gaat en pas om 21.00 uur weer thuis bent. Wat is dan handig in timing: wat eet je gedurende de dag en wat eet je wel of juist niet nog zo laat na je training?

Hoe zorg je ervoor dat je pupillen voldoende en op het juiste moment eten tijdens hun wedstrijdweekend, waarin er tussen de afstanden op een dag een paar uur zit waarbij ze op de ijsbaan ‘rondhangen’. Of je kunstschaatsters die vooral niet te veel willen eten. Wat geef je je marathonschaatsers als belangrijkste tip als ze op lastige tijden hun wedstrijd hebben.

Leontine gaat in op al deze aspecten en beantwoordt de vragen die bij jou als trainer leven. Maar vooral ook wordt het een interactieve workshop, waarbij jij zelf met casussen aan de slag gaat en oefent met het berekenen wat een sporter aan extra’s nodig heeft en welke maaltijden of tussendoortjes daar dan passend voor zouden kunnen zijn.

Natuurlijk ga je na deze workshop niet op de stoel van de diëtiste zitten, maar je krijgt hierdoor wel meer inzicht in wat jouw schaatsers nodig hebben, zodat je hen nog beter kunt adviseren en helpen.

Datum en tijdstip

Maandag 5 september 2022
19.00-21.30

Locatie

Online

Kosten

Leden: gratis
Niet-leden: 20 euro (aanmelden via mail)

Voor wie

Schaatstrainers (alle disciplines) vanaf ST3

Licentiepunten

Na het volgen van deze bijscholing ontvang je 3 punten voor technisch-kader licentie.

Aanmelden

Aanmelden doe je via de Ledenpagina.

Delen

Meer

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.