Bijscholingsdag 24 september

Op zaterdag 24 september organiseren we een bijscholingsdag: 's morgens staat het trainen van weerbaarheid op het programma en 's middags het onderwerp marathontraining.

Op zaterdag 24 september hebben we een complete bijscholingsdag op de Vechtsebanen in Utrecht, met ’s morgens een bijscholing “Trainen van weerbaarheid” en ’s middags een bijscholing over “Marathontraining”. Je kunt aan beide deelnemen, maar je kunt ook deelnemen aan één van beide bijscholingen.

Programma

09.30-12.00 uur: Bijscholing “Trainen van weerbaarheid” door Afke van de Wouw
12.00-13.00 uur: Lunchmogelijkheid
13.00-15.45 uur: Bijscholing “Marathontraining” door Peter van de Pol

Bijscholing 1: “Trainen van weerbaarheid”

In de ochtend organiseren we een praktische bijscholing over het trainen van de weerbaarheid van sporters. In het eerste deel wordt het begrip weerbaarheid besproken en de verschillende manieren waarop je dit kunt trainen. Daarna ga je zelf aan de slag met het ontwikkelen, uitvoeren en ervaren van sommige van deze trainingsmogelijkheden. Tot slot wordt gekeken hoe je deze weerbaarheidstraining in de dagelijkse (trainings)praktijk van je sporters kunt integreren.

Kortom, een praktisch workshop die je direct in de praktijk kunt brengen.

Deze bijscholing is voor trainers vanaf niveau ST2.

Bijscholing 2: “Marathontraining”

In de middag organiseren we een workshop waarbij Peter van de Pol ingaat op de in’s en out’s rondom het thema marathontraining.

Als trainer heb je C-B-A marathonrijders (en langebaan rijders) in je groep. Hoe stem je je trainingsprogramma hier op af? Bestaat er een specifieke marathontraining en zo ja hoe combineer je deze in je (samengestelde) groep. Wat zijn de verschillende visies en aanpak van toptrainers zoals Anema, Orie, Samplonius, Kamminga in de marathonwereld? Welke trainingsvormen zijn geschikt en welke niet voor marathonrijders, welke ‘spelvormen’ kun je gebruiken tijdens het algemene KNSB uur voor marathonrijders?

In het tweede gedeelte ga je zelf aan de slag om een (deel van een) micro (weken) en/of macro (paar maanden) programma samen te stellen. De uitwerkingen worden gezamenlijk besproken. In het derde deel worden de regels voor marathonrijders uitgelegd: kleding, beennummers, aantal ronden, afsprintprocedures, wanneer uit koers, wel/geen ploegenspel enz.

Peter van de Pol is oud-marathontopper. O.a. winnaar Henk Angenent Classic 2010, GP Wedstrijd Falun, FlevOnice Bokaal Biddinghuizen. Hij is zowel trainer als scheidsrechter in de marathon, heeft veel ervaring op gedaan in de ploeg van Anema en begeleidt nu zelf diverse marathonrijders.

Deze bijscholing is voor trainers vanaf niveau ST2. Maar let op: je moet wel ervaring hebben met of kennis hebben van het maken van trainingsprogramma’s. 

Datum en tijdstip

Zaterdag 24 september 2022
Bijscholing 1: 09.30-12.00 uur
Bijscholing 2: 13.00-15.45 uur

Locatie

Vechtsebanen, Utrecht

Kosten

Leden: gratis (excl. lunch)
Niet-leden (indien de bijscholingen een week van tevoren niet vol zijn): 20 euro excl. lunch (aanmelden via mail)

Licentiepunten

Na het volgen van beide bijscholingen ontvang je 6 punten voor technisch-kader licentie. Per bijscholing 3 punten.

Aanmelden

Let op: aanmelden doe je voor beide bijscholingen afzonderlijk via de Ledenpagina.

Delen

Meer

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.