Webinar “Groeimindset in de sport”

Op woensdagavond 15 mei organiseren we het webinar “Groeimindset in de sport.

Als trainer/coach speel je een cruciale rol in het helpen van sporters om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Daarbij helpt het enorm als zij zelf sterk geloven in de ontwikkelbaarheid van hun eigen talent en vaardigheden. 

Een sporter met een groeimindset stelt leerdoelen, leert van fouten, staat open voor kritiek en neemt verantwoordelijkheid voor zijn eigen leerproces. Een sporter met een statische mindset is voornamelijk bezig met bewijzen dat hij genoeg talent heeft, negeert fouten en staat veel minder open voor feedback. De open en gesloten hand zullen gebruikt worden als metaforen voor beide mindsets, zodat de transfer naar de praktijk daarna makkelijker zal gaan.

Tijdens dit webinar ontdek je hoe jij als trainer/coach een groeimindset bij jouw sporters kunt stimuleren en aanmoedigen. Leer hoe je de mindset van jouw sporter herkent en kunt beïnvloeden. Dit webinar wordt gegeven door Bart Heuvingh, hoofd topsportbegeleiding bij AZ en auteur van de boeken: ‘Talent van Morgen’ en ‘Groeimindset’.

Bart Heuvingh studeerde bewegingswetenschappen en deed een master “Sport- en Prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel werkt hij als hoofd Topsportbegeleiding bij de jeugdopleiding van AZ Alkmaar. Eerder schreef Bart de boeken ‘Talent van Morgen’ (2017) en ‘Groeimindset’ (2023). Samen met Tim Koning en Remco Koopmeiners heeft hij de SportMindset Academy opgericht om mensen de kracht van een groeimindset te leren.

Datum en tijdstip
Woensdag 15 mei 2024
19.00-20.30 uur
Online ontvangst vanaf 18.45 uur

Locatie
Online via Zoom

Voor wie
Trainers vanaf niveau ST1

Kosten
Leden: gratis
Niet-leden: 20 euro (aanmelden via mail)

Licentiepunten
Voor het deelnemen aan deze bijscholing ontvang je 2 licentiepunten.

Aanmelden
Aanmelden doe je via de Ledenpagina.

Delen

Meer

Bochten ontleden op Sportpark Sloten

Op zaterdag 4 mei organiseerden we in samenwerking de KNWU de praktijkbijscholing “Vallen en bochten op de fiets”. Vroeg in de morgen verzamelden de deelnemers

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.