Praktijkworkshop “Het rechte stuk: hoe breng je OFF ice trainingsvormen ON ice?” 25 januari

Op donderdag 25 januari organiseren we in samenwerking met TalentNED-trainer Arjen van der Veen een bijscholing over het rechte eind.

In deze praktijkworkshop staan we uitgebreid stil bij de techniek van het rechte stuk. Op het ijs kan het soms een flinke uitdaging zijn om technische aanpassingen te maken. We beginnen de workshop met een deel OFF ice oefeningen die we in het tweede deel op het ijs gaan brengen. De schaatsplanken liggen klaar en ook de elastieken worden erbij gepakt.

En op welke oefeningen focus je je dan als trainer? Heb je het over de S-curve, ga je in op plaatsing van de schaatsen, de bijhaal, of zeg je constant dat iemand ‘zijwaarts’ moet afzetten? 

Over Arjen van der Veen
Als doorgewinterde schaatser heeft Arjen van jongs af aan al leren schaatsen met uiteindelijk mooie prestaties als junior met diverse podiumplekken.

Daarna heeft Arjen verschillende ervaringen als trainer: bij i-Skate in Groningen, als trainer in China, als trainer bij Schaatsteam Speelman, en uiteindelijk nu als trainer bij TalentNED.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op talentNED.nl

Datum en tijdstip
Donderdag 25 januari 2024
19:00 ontvangst
19:15-20:00 OFF ice
20-00-21:00 ON ice

Locatie
IJsbaan Twente, Enschede

Voor wie
Trainers vanaf niveau ST1

Kosten
Leden: gratis 
Niet-leden: 20 euro (aanmelden via mail)

Licentiepunten
Volgt.

Aanmelden
Aanmelden doe je via de Ledenpagina.

Delen

Meer

Bochten ontleden op Sportpark Sloten

Op zaterdag 4 mei organiseerden we in samenwerking de KNWU de praktijkbijscholing “Vallen en bochten op de fiets”. Vroeg in de morgen verzamelden de deelnemers

Alles over skeeleren

Op 23 april waren te gast in de mooie winkel van Arjan Momberg in het prachtige Vorden. Arjan heeft de 11 deelnemers aan de bijscholing

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.