Bijscholing Sprinten: de beste starthouding is er niet!

Op 6 maart hebben we een super leuke bijscholing gehad van twee gepassioneerde sprinters Ronald Mulder en Freddy Wennemars. De groep bestond uit 16 deelnemers, die eerst met elkaar het ijs op zijn gegaan. Op het ijs kregen we uitleg over de starthouding en wanneer start je het beste in de training.

We kwamen daarin uit op starten doe je aan het begin van de training, na een goede warming-up en de beste houding. De beste houding? Die is er eigenlijk niet, je moet lekker staan!

Wat heel belangrijk is, is focus, je eerste pas is een kleine pas en het lichaamszwaartpunt ligt voor.

Freddy heeft een aantal keren een staande start laten zien en Ronald zijn downstart. Met deze downstart is hij nog steeds in het bezit van het Nederlands record op de 500 meter met 34,08. Ronald is van mening dat de jeugd ook de downstart aangeboden moet krijgen in de trainingen.

Na het on-ice gedeelte hebben we met elkaar in het schaatscafé een aantal starts bekeken van o.a. Femke Kok, Gao Tingyu en Ronald Mulder. Waar zit hem de snelheid in bij deze rijders en kunnen we overeenkomsten zien?

Tot slot: in de zomer kun je de start heel goed trainen met elastiek, sprintjes en plyometrische oefeningen. Starten is DOEN en er VOL voorgaan!

Oneliner van de avond:
Het maakt niet uit hoe je staat. Je moet zo snel mogelijk weg!

De presentatie van deze avond is terug te vinden in onze Kennisbank.

Delen

Meer

Bochten ontleden op Sportpark Sloten

Op zaterdag 4 mei organiseerden we in samenwerking de KNWU de praktijkbijscholing “Vallen en bochten op de fiets”. Vroeg in de morgen verzamelden de deelnemers

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.