Bijscholing “Motorisch leren in de schaatssport” 9 januari

De bijscholing “Motorisch leren in de schaatssport” die op 4 oktober gepland stond, is verschoven naar dinsdag 9 januari.

In de wereld van technische sporten, zoals schaatsen, inline skaten en shorttrack, is een nauwkeurige motorische aansturing van essentieel belang. Als trainer sta je vaak voor de uitdaging om complexe aspecten van de schaatsbeweging op de juiste wijze over te brengen aan jouw sporters. Waarom lijkt de ene sporter jouw aanwijzingen en feedback meteen op te pikken en te verbeteren, terwijl een ander vast lijkt te houden aan gewoontes? Wat heeft die laatste sporter nodig om vooruitgang te boeken?

Deze workshop richt zich op motorisch leren in de context van het schaatsen. Er zullen verschillende benaderingen van motorisch leren behandeld worden en deze zullen worden verbonden met de dagelijkse praktijk. Door middel van praktijkvoorbeelden en oefeningen zullen de theoretische aspecten van motorisch leren worden vertaald naar concrete toepassingen in de wereld van het schaatsen. 

Wat je hier leert, zal echter niet beperkt blijven tot schaatsen alleen. De principes die worden besproken zijn eveneens van toepassing op andere sportdisciplines, zoals shorttrack en inline skaten.

Deze bijscholing biedt je de kans om je inzicht in motorisch leren te verbreden en de tools te verwerven die je nodig hebt om als trainer of coach effectiever te worden. Na afloop van de workshop zul je beter begrijpen hoe je sporters kunt begeleiden bij het verbeteren van hun technieken en prestaties, en kun je deze kennis toepassing in jouw trainerspraktijken. Wacht niet langer en schrijf je nu in om jouw expertise in de schaatssport en verwante disciplines naar een hoger niveau te tillen!

Over Ed Janssen
Ed Janssen is al ruim 25 jaar werkzaam als fysiotherapeut in de revalidatie en geeft daarnaast cursussen over motorisch leren vanuit stichting ITON, instituut voor toegepaste neurowetenschappen. Hij neemt zijn eigen ervaringen mee als therapeut, schaatser op de langbaan en marathon en het geven van schaats- en skeelertraining aan jeugd en volwassenen.   

Datum en tijdstip
Dinsdag 9 januari 2024
19.00-21.00 uur
Inloop met koffie en thee vanaf 18.30 uur

Locatie
De Vechtsebanen
Mississipidreef 151 in Utrecht     

Voor wie
Trainers vanaf niveau ST1

Kosten
Leden: gratis 
Niet-leden: 20 euro (aanmelden via mail)

Licentiepunten
Na het volgen van deze bijscholing ontvang je 2 punten voor je technisch-kader licentie.

Aanmelden
Aanmelden doe je via de Ledenpagina.

Delen

Meer

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.