In memoriam Gerard Koorn

Aangeslagen zijn we door het bericht dat op 10 september heel plotseling in zijn slaap is overleden ons erelid Gerard Koorn.

Gerard maakte van 1989 tot 2013 deel uit van het NSTV-bestuur, maar liefst 24 jaar. 

Bij zijn afscheid als bestuurslid in 2013, waarbij hij tot erelid werd benoemd, gaf oud-voorzitter Piet Schipper aan, dat de NSTV nooit had kunnen draaien zoals de vereniging deed zonder hem. Zonder hem en Jan Buis van wie toen ook afscheid werd genomen, hadden de ideeën van de toenmalig voorzitter nooit tot uitvoering gebracht kunnen worden, laat staan dat ze een succes waren geworden. Denk aan een bijeenkomst in Doorn waar gerekend was op 100 man maar waar 240 man op kwam, zodat er behoorlijk inventief gehandeld moest worden. Maar ook voor een overleg in Limburg, ondanks dat ze uit het westen kwamen, draaiden ze hun hand niet om. Of het nu overdag was of niet, ze stonden er. Van een groot iets tot iets kleins, zoals gewoon een bijeenkomst in Ankeveen.

Gerard, die oorspronkelijk het bestuur was binnengeloodst om Piet Schipper als voorzitter op te volgen, heeft zijn bestuurscarrière als penningmeester een hele andere wending zien nemen. Ondanks dat hij vanwege zijn drukke baan alle zeilen bij moest zetten om aan zijn verplichtingen te voldoen, waren er nooit aanmerkingen op zijn financiële zaken en liet hij nooit steken vallen op het gebied van financiën.

Gerard was altijd een zeer stabiele factor in het bestuur, iemand waar je altijd van op aan kon. Als er ergens een gaatje viel, dan was hij altijd bereid daarop in te springen. Niets was te gek. Iets om dankbaar te zijn als bestuur dat iemand zich zo wilde en kon inzetten voor vrijwilligerswerk.

Bedankt, Gerard, dat je zoveel voor de NSTV hebt gedaan. Het was je zo gegund om juist nu je in januari met pensioen bent gegaan, daar nog jarenlang in alle vrijheid van te genieten. Tijdens je reizen in de bergen, op je boot, in de natuur. Het mocht niet zo zijn. 

Alle sterkte aan Coby, Bob, Harriët en alle andere familie en vrienden van Gerard.

 

Delen

Meer

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.