Webinar “Zwabbervoet”: de ontrafeling van de taakspecifieke dystonie in het schaatsen

Update 28 februari: dit webinar is verschoven naar woensdag 20 maart

Ontdek het fascinerende verhaal achter de ‘zwabbervoet’ in een exclusief webinar van Beorn Nijenhuis op woensdagavond 6 maart.

Herinner je je de voormalige Olympisch schaatser Gerard Kemkers? Zijn carrière werd abrupt onderbroken door de mysterieuze ‘zwabbervoet’, een bewegingsstoornis die artsen decennialang in het duister liet tasten.

Na meer dan 30 jaar van onzekerheid heeft Beorn Nijenhuis, voormalig professioneel schaatser en nu gerespecteerd onderzoeker, samen met zijn team dit mysterie eindelijk ontrafeld. In dit boeiende webinar deelt Beorn Nijenhuis de wetenschappelijke doorbraak achter de ‘zwabbervoet’. Leer hoe dit mysterie is ontrafeld en ontdek de ware oorsprong van deze bewegingsstoornis.

Als voormalige Olympische coach van Gerard Kemkers heeft Beorn Nijenhuis niet alleen zijn oude coach geholpen, maar ook de weg vrijgemaakt voor een hoopvolle toekomst voor schaatsers met een zwabbervoet.

Mis deze unieke kans niet om deel te nemen aan een webinar dat niet alleen de geschiedenis van ‘zwabbervoet’ onthult, maar ook de hoop en vooruitgang voor de toekomst belicht. Schrijf je nu in en laat dit unieke inzicht in de wereld van schaatsen en neurologie niet aan je voorbijgaan!

In de Kennisbank vind je de presentatie en opname van de Webinar die Beorn in 2020 voor ons verzorgde. Een mooie opwarmer voor die van 6 maart!

Datum en tijdstip
Woensdag 20 maart 2024
19.00-20.30 uur
Online ontvangst vanaf 18.45 uur

Locatie
Online via Zoom

Voor wie
Trainers vanaf niveau ST1

Kosten
Leden: gratis
Niet-leden: 20 euro (aanmelden via mail)

Licentiepunten
Voor het deelnemen aan deze bijscholing ontvang je 2 licentiepunten.

Aanmelden
Aanmelden doe je via de Ledenpagina.

Delen

Meer

Bochten ontleden op Sportpark Sloten

Op zaterdag 4 mei organiseerden we in samenwerking de KNWU de praktijkbijscholing “Vallen en bochten op de fiets”. Vroeg in de morgen verzamelden de deelnemers

Voor leden

In onze speciale ledensite vind je o.a. de Kennisbank
en kun je je aanmelden voor bijscholingen.

Lid worden

Wil je lid worden van de NSTV?
Vul dan direct het online inschrijfformulier in.